Vill shoppa i Barcelona

Är så sugen på att åka till Barcelona och shoppa. Avenue Diagonal är en mycket lång aveny som sträcker sig från nordöstra spetsen i Barcelona från Diagonal Marområdet och går hela vägen upp till den fashionabla sydväst bostadsområdet som kallas Zona Alta. Även om de två gatorna delar en korsning det skulle vara en lång promenad för att handla på både Passeig de Gracia och Av Diagonal på en dag om man då inte gör så att man hyr en bil vilket vi alltid gör på www.hyrabilspanien.se. Det är absolut bättre än att ta en taxi eller dela shoppingen i två dagar. Den bästa shoppingen på Av Diagonal börjar där allén korsar Passeig de Gracia och fortsätter upp till Pedrables köpcentret på toppen av Diagonal Mars Av Diagonal. Här finns många trendiga butiker som Calvin Klein, Giorgio Armani och Guccibutiker bland många andra. Av Diagonal är också där du kan hitta populära möbelmärken som Habitat, Zara Home, BoConcept och mer. Ett populärt shoppingområde nära Av Diagonal är Plaça de Francesc Macià i stadsdelen Sarrià-Sant Gervasi. Det har många toppbutiker och kaféer och en vacker park som kallas Turo Park i närheten. Även vid den övre änden av Diagonal hittar du en av Barcelonas bästa shoppingcentra som kallas L’illa, som rymmer många toppmodemärken och har en utmärkt mat domstol i källaren.

Nu är ju bara frågan om man skall handla på kort eller ta med sig kontanter. Valuta handel är ett ypperligt alternativ i dagsläget eftersom den svenska kronan är svag just nu vilket gör att man kan tjäna stora pengar på att ha pengar i dollar eller euro under en tid och sedan växla tillbaka till svenska kronor eller tvärtom (om man nu får några pengar med sig tillbaka till Sverige). Sprang på en riktigt informativ hemsida www.forextrading.se som lärde mig en hel del om hur man kan göra för att lära dig handla valuta.

För små intima modebutiker och hantverkare kan man ju bege sig till den gamla delen av Barcelona där du kan hitta många små intressanta affärer i gotiska området främst i den övre delen. Ett bra ställe att börja är på Carrer de la Portaferrissa från La Ramba. För gåvor och konst kan jag rekommendera Carrer de Petritxol i gotiska området. Det finns också många fina butiker i trendiga Ribera / Born. Så vi får se hur jag gör med ekonomin, men shoppa kläder är ju det bästa jag vet 🙂